För ett hållbart samhällsbyggande

Svensk Byggtjänsts vision är ett hållbart samhällsbyggande i dag och för kommande generationer. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den kunskap som behövs för att bygga samhället – ett arbete där hållbarhet i dag är helt centralt.


Välkommen till Etikforum!

Mångfald, korruptionsbekämpning och sund konkurrens är akut viktiga frågor inom samhällsbyggnad. Genom Etikforum, som Svensk Byggtjänst driver, kan du ta del av branschens gemensamma initiativ.

Webbinarium om hållbarhet

Den 4 maj arrangerade Svensk Byggtjänst ett webbinarium om hållbart byggande. Det utgick från boken Byggekologi, som nyligen har släppts i ny utgåva. Hur bygger vi mer hållbart? Hur tar vi hand om våra resurser på bästa sätt? Nu finns en inspelning från webbinariet på vår sajt.

863 röster om hållbarhet

Branschen har talat – vi har lyssnat. Läs rapporten där 863 personer ger sina åsikter om sektorns största hållbarhetsutmaningar. 

Samarbete för hållbart byggande

Som ett led i vårt pågående hållbarhetsarbete är Svensk Byggtjänst sedan 2022 medlem i Sveriges ledande organisation för hållbart byggande: Sweden Green Building Council, SGBC. 

Förlagets hållbarhetsarbete

Vi strävar ständigt efter att bli bättre och minska vårt klimatavtryck. Svensk Byggtjänsts förlagsverksamhet fortsätter ta steg för att bidra till förändringsarbetet.

Klimatkompenserad bokproduktion

Vi klimatkompenserar alla våra bokproduktioner genom Vi-skogen. Här kan du läsa mer om initiativet och vad som görs för att främja hållbar klimatkompensation. 

Rekrytering till fastighetsbranschen

Hur kan fastighetsbranschen nå ut till unga? Medelåldern är hög och behovet av ny arbetskraft är stort. I en intervju med Förvaltarforum delar vår hållbarhetschef Maria Hernroth med sig av lärdomar från byggbranschen.